VALLEY OF THE GODS

De film weeft drie verhalen samen: de archaïsche legende van de Navajo over goden opgesloten in de rotsen van de Valley of the Gods; het verhaal over de rijkste persoon op aarde, Wes Tauros (John Malkovich), die als kluizenaar leeft en lijdt onder een persoonlijke tragedie; en van de verteller, John Ecas (Josh Hartnett), die als tekstschrijver werkt bij het bedrijf van Tauros.
Na een traumatische breuk met zijn vrouw begint John met het schrijven van de biografie van zijn baas en accepteert hij een uitnodiging op diens landgoed te verblijven. Op dat moment koopt het bedrijf van Tauros, dat uraniumerts ontgint, de Valley of the Gods om er tunnels door het heilige land van de Navajo-indianen te boren. De verstoorde vrede van de Navajo-voorouders zorgt ervoor dat de rotsen een wreker baren.

Vanaf 17 september 2020 is VALLEY OF THE GODS te zien in de filmtheaters:
EYE Amsterdam – Rialto Filmtheater Amsterdam – De Filmhallen Amsterdam – Filmhuis Den Haag – Louis Hartlooper Complex Utrecht – Lux Nijmegen – De Lieve Vrouw Amersfoort – De Verkadefabriek Den Bosch – Gigant Apeldoorn – Gruitpoort Doetinchem – Lantaren Venster Rotterdam – Filmhuis Alkmaar – Filmhuis Bussum – Mimik Deventer – Kijkhuis Leiden

Over de regisseur:

Lech MAJEWSKI (1953, Polen) is dichter, romanschrijver, componist, set designer, regisseur en producent. Hij studeerde in 1977 af aan de Lodz Filmschool en woont sinds 1981 in Amerika. In 1989 regisseerde hij Prisoner of Rio, een film over de grote treinrover Ronald Biggs, met wie hij het script schreef. In 1996, schreef hij voor Julian Schnabel mee aan Basquiat. In 2006, eerde het Museum of Modern Art hem met een retrospectief van zijn werk.

Contact Film bracht in 2011 The Mill and the cross uit. Met een combinatie van bestaande landschappen en animaties werd het schilderij De kruisdraging van Bruegel tot leven gebracht.Aan de hand van de kunsthistorische verhandeling van Gibson werd de toeschouwer in het verhaal en het schilderij gezogen. Rutger Hauer speelde de schilder, met daarnaast Charlotte Rampling en Michael York.

Field of dogs was een verbeelding van Dantes Divina Commedia. En in The Garden of earthly delights stapt een stervende vrouw in Venetië in de wereld van Hieronymus Bosch.

Filmografie
Annunciation (1978), The Knight (1980), Flight of the Spruce Goose (1985), Prisoner of Rio (1989), Gospel according to Harry (1992), The Roe’s Room (1997), Wojaczek (1999), Angelus (2000), Metaphysics (2004), The Garden of Earthly Delights (2004), Blood of a Poet (2007), The Mill and the Cross (2011), Field of Dogs (2014)

Polen/Luxemburg; 2019; kleur; 130 minuten; Dolby 5.1;
Engels/Navajo gesproken; Nederlands ondertiteld.

Credits
Regisseur: Lech Majewski
Acteurs: John Malkovich, Josh Hartnett, John Rhys-Davies, Berenice Marlohe, Keir Dullea, Tokala Black Elk, Saginaw Grant
Camera: Pawel Tybora, Lech Majewski
Muziek: Jan A.P. Kaczmarek
Montage: Eliot Ems
Scenario: Lech Majewski
Sound-Design: Zbigniew Malecki